[...] życiowych (praca, szkoła , delegacja,wyjazdy itp.). Prawdziwy MRP musi cechować tzw. „gęstość odżywcza”. Oznacza to, że w prawdziwym MRP wszystkie źródła kalorii posiadają nie tylko wartość energetyczną, ale również biologiczną i zdrowotną. W prawdziwym MRP połowa kalorii pochodzi z najlepszych jakościowo białek. [...]
[...] niezbędne do aktywności mięśni. Gdy te zasoby wyczerpują się, sprawy zaczynają się komplikować, w zależności od typu i intensywności wysiłku zaczynamy dostrzegać różnice w źródłach energii ... Po pierwsze, jedynie węglowodany mogą być wykorzystywane anaerobowo (beztlenowo), białka i tłuszcze niestety nie. Po drugie - szybkokurczliwe mięśnie [...]
[...] jeżeli będzie to możliwe, przychylałbym się do wyboru białka WPC - VitaFit'a. W dziale opinii i zdjęć suplementów czytam: "(...)Zawierający wyłącznie białka pochodzenia zwierzęcego, uznawane za najlepsze źródła aminokwasów." Czy istnieje możliwość znalezienia bardziej szczegółowych informacji na temat składu tego suplementu?
[...] sobie. Je sie głównie mięso, ryby ser biały, żółty oliwe z oliwe, olej lniany, jajka itp czyli wszystko co ma białko i tłuszcz a mało węgli, czasem jakaś kiełbasa z dobrego źródła może być. http://www.sfd.pl/temat30166/ tu jest post ale jest w nim dużo mitów np. że tłuszczu musi być 2 razy więcej niż białka co jest nie prawdą radze poczytać [...]
[...] miedzy innymi vit b 12 cynk wapń witamine a i żelazo." wiesz co najpierw coś sprawdz , potem dawaj argumenty. Sprawdz sobie ile masz mikroelementów w wegetariańskich źródłach. Sprawdz sobie na przykład soczewice. A z żelazem w mięsie to czytałem że już w ogóle lipa. Bo organizm źle go przyswaja, a mianowicie przyswaja go w nadmiarze , w [...]
[...] porcje PW (10g) - podczas treningu zmniejszę porcję Vextrago do 20g (-20g) - zaraz po treningu mix Vextrago(20g) + carbo (40g) + białko(20g)+ aminki(10g) .....i białka nie moge wiecej dac bo i tak jz jestem na poziomie 2,7/kg - i nawet jekbym chciał to nie mam co uciac bo wpisałem minimalne porcje kuraka,tunczyka i łososia - a to główne źródła B
[...] ich tu. Nie wliczaj warzyw i owoców w bilans kcal, staraj się aby każdy posiłek zawierał dobrą porcję warzyw (brokuły, kalafior, boćwina, marchew, nać pietruszki). Gdzie są źródła tłuszczy? No, nie dopatrzyłem się, jedynie tam orzechy wspomniałaś w którym miejscu - za mało. Oliwa z oliwek extra virgin proponuję. Prawdopodobnie jej nie będziesz [...]
[...] zostaw tylko po treningu. Przed treningiem dodaj źródło białka do posiłku oraz trochę węglowodanów(z racji usunięcia gainera) Ponadto,masz w diecie mało magnezu-dodaj jego źródła jak np.kasza gryczana,ryż brązowy,pestki dyni Zwiększ również udział warzyw w diecie Warto także dodać do diety świeżą tłustą rybę,by podbić ilość Omega 3 [...]
[...] Czy Animal Pak zawiera jakieś środki pobudzające? Nie. Animal Pak nie zawiera efedryny, synefryny, kofeiny ani innych środków pobudzających. Zawiera wyłącznie naturalne źródła energii, których działanie zostało udowodnione. Czy muszę przyjmować dwie paczki dziennie? Nie. Dla większości ciężarowców wystarczy jedna paczka. Sportowcy należący [...]
[...] upewnić się że wszystko jest - domyśliłeś się tego - w normalnym stanie. W większości przypadków, nie dostaniesz zapisanej recepty. Praktycznym rozwiązaniem jest znalezienie źródła lekarstwa na tarczycę poza krajem i zlecenie przesłania go w paczce. Niestety, zagraniczne firmy wysyłkowe prowadzą działalność gospodarczą jeden przez miesiąc a [...]
Nie wiem jakie tam są ilości, ale generalnie mleko i jogurty to źródła pełnowartościowego białka. Nie każdy posiłek musi zawierać 40-50 g pełnowartościowego białka, tym bardziej, że cel to zawody wioślarskie, a nie kulturystyczne;) Zmieniony przez - LukaszK w dniu 2012-08-07 20:55:30
[...] 2 gramy na kilogram masy ciała białka, 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów jest dobrym wyjściem. Patrząc na produkty w diecie wygląda to już gorzej. Wszystkie źródła węglowodanów są dość słabej jakości. Pieczywo pszenne biały ryż, to produkty przetworzone. Poza tym podstawą jest urozmacenie a nie dwa źródła węglowodanów.
Nie czytałam wszystkich odpowiedzi, ale z pierwszej strony idiotyzmy mi wystarczą. KTO wyrzuca żółtko? Ja wyrzucam białko, bo mi niepotrzebne dla żółtka, źródła życia! Nie powinno się jeść więcej niż 2 białka dzieńnie! W ogóle, to po co człowiekowi tyle białka... Niepojęte.
[...] wywierać mogą ochronny wpływ na zdrowie człowieka, to w rzeczywistości wykazano jedynie, że pewne korzyści z ich spożycia odnieść mogą kobiety w trakcie menopauzy, niektóre źródła wskazują także, że fitoestrogeny ochronnie działają na męską prostatę. Niestety przynajmniej w kilku badaniach naukowych wykazano, że spożycie samej soi, jak i białka [...]
[...] źródeł tłuszczu strasznie trudno jest mi zmieścić się w planowanych ilościach białka, a poza olejem rzepakowym i czasami smalcem, nie mam w diecie żadnego głównego źródła tłuszczu m.in. dlatego, że np. masło trochę drogo mi wychodzi. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/757af0c26ae94540bbe53fbf031ca1b4.png Zmieniony przez - Hernal w dniu 2013-11-26 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Tak czy siak, są lepsze źródła węglowodanów niż ziemniaki i chleb "razowy". Zapytaj się w piekarni z jakiej mąki (typ) robią ten "pełnoziarnisty" chleb i sprawdź sobie na necie. Ile teraz ważysz? W ostatniej rozpisce miałeś coś ok. 100g białka i to na pewno nie jest wystarczająco.
Knife - dlatego właśnie moim zdaniem najlepiej kupować możliwe blisko źródła, gdzie to jest produkowane, bo oczywiste, że każdy pośrednik bierze sobie marżę, nawet jeśli tylko ładnie pakuje i przesypuje. Moim zdaniem istnieje duża szansa, że Ostrowia ma możliwości produkowania WPC i stąd ta cena. Tak jak swego czasu Ovopol był tani, ale już np. [...]
[...] z fitatu, będzie to znacznie bardziej czytelnie. Przy czym jak wrzucasz dania do apki, to nie bazuj na gotowych posiłkach jak np. owsianka (wszak pod tym pojęciem może się kryć nieskończona ilość wariantów), a zawsze wrzucaj pojedyncze produkty. Czyli rozbijają owsiankę na czynniki pierwsze - ile płatków, ile owoców, źródła tłuszczów, białka itd.
rower1 - piers zkurczaka tez jest produktem spozywczym, a nie odzywka dla sportowców. co do linku który wkleił apokalipsa, to tekst tam zawarty moze posrednio sugerowac, ze bialko ostrowi top jakis dziwny wybryk natury. Pozwole sobie powielić swoja wlasna wypowiedz : Zarówno ostrowia, jak i inne WPC powstaja w tym samym procesie (proces [...]
[...] nie ma konieczności jeść twarogu na noc. Miód i dżem sobie odpuść. Co do jedzenia na siłę, to powinieneś się przyzwyczaić po jakimś czasie. Dodawaj więcej warzyw do posiłków, urozmaicaj źródła tłuszczów (dodawaj zamiennie oliwę, orzechy, olej lniany czy tłuste ryby). I nie masz laktozy (bo to cukier mleczny ;-)), tylko nietolerancję laktozy.